ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان

ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت پین های باریکی هستند که از تیتانیوم خالص سازگار ساخته شده که درون استخوان فک گذاشته می شود. دندان متحرک، قابل اتصال به این ایمپلنت ها هستند. حدود 3 تا 6 ماه زمان لازم برای رشد و ترمیم استخوان اطراف ایمپلنت است.

ایمپلنت می تواند بلافاصله پس از از دست رفتن دندان و کشیدن آن یا پس از زمان طولانی ترمیم، جایگزین شود. شکل ایمپلنت مانند ریشه دندان طبیعی است. پس از از دست رفتن دندان در صورت عدم جایگزینی سریع با ایمپلنت امکان تحلیل استخوان و کاهش توانایی جویدن و کج شدن دندانهای کناری است.
ایمپلنت دقیقا همانند دندان واقعی شخص بوده و چه برای بیمار و چه افراد دیگر که آن را مشاهده می کنند، قابل تفکیک از دندان های سالم دیگر نمی باشد و از لحاظ ماندگاری و نیز نگهداری هیچ تفاوتی با دندان طبیعی ندارد.
مزایای ایمپلنت با کاشت دندان
از مهمترین مزایای این درمان نیاز نداشتن به تراش دندان های سالم مجاور می باشد.در درمان های گذشته زمانی که یک دندان ازبین میرفت دندانپزشکان از بریج استفاده می کردند به گونه ای که دندانهای مجاور ناحیه بی دندانی تک دندان تراشیده میشد و اصطلاحا بریج گذاشته میشد این روش پوسیدگی دندانهای سالم مجاوردراثرتراش را به دنبال دارد همچنین باعث تحلیل تدریجی استخوان میشود امروزه با شناخت علم ایمپلنت بدون آسیب رساندن به دندانهای مجاور میتوان نقطه بی دندانی تک دندان را درمان نمود ومانع از تحلیل استخوان و پیری زودرس صورت شد.
این مرکز با عنوان مجهزترین مرکز دندانپزشکی شهرستان وتنها مرکزی است که از چندین متخصص دندانپزشکی در رشته های مختلف کمک می گیرد و اکثر دندانپزشکان این مرکز سابقه ای بیش از 15 سال در امر طبابت دارند و با توجه به اینکه ایمپلنت یک نوع جراحی پیشرفته در دندانپزشکی میباشد و باید توسط دندانپزشکان بسیار متبهر صورت پذیرد، این مرکز بالاترین آمار موفقیت در ایمپلنت را در این شهرستان و همینطور شهرستان های اطراف دارد.
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان
مراقبت‌های هفته اول بعد از جراحی شامل مراقبت‌های معمول زخم دهان، استفاده از دهان‌شویه بخصوص دهان‌شویه‌های ضد‌عفونی‌کننده (مانند کلر هگزیدین)، خودداری از جویدن غذا با ایمپلنت‌ها و مصرف غذاهای نرم، استفاده از داروهای ضددرد و آنتی‌بیوتیک، مصرف نکردن سیگار و مسواک‌زدن دیگر دندان، غیر از محل ایمپلنت می‌شود.
مهم‌ترین نکته‌ای که پس از کاشت ایمپلنت باید مورد توجه قرار بگیرد، تمیز کردن دندان متصل شده به ایمپلنت است که برای این منظور حتما باید علاوه بر مسواک از نخ دندان نیز استفاده شود.
رعایت بهداشت کامل دهان، از طریق مسواک زدن به روش صحیح و طبق تجویز دندانپزشک، استفاده از مسواک‌های کوچک مخصوص برای تمیز نگه داشتن فضاهای بین ایمپلنت‌ها ودندانهای طبیعی مجاور، جلوگیری از تجمع مواد غذایی در فضاهای ذکر شده وجرم گیری دندان در زمانی که ضرورت داشته باشد نه فقط از تجمع پلاکت‌های باکتریال و تخریب دندان‌های مجاور ایمپلنت و بافت لثه جلوگیری می‌کند، بلکه به انجام موفقیت آمیز پروسه کاشت دندان نیز کمک می‌کند.
تجمع مواد غذایی، رسوب جرم و تشکیل لایه‌ای از رسوبات بر روی دندان‌های طبیعی و همچنین ایمپلنت‌ها موجب تورم وتحریک لثه می‌شود. به این ترتیب، چسبندگی لثه به دندان یا ایمپلنت از بین می‌رود که خود موجب تجمع بیشتر باکتری و تشدید سیر بیماری می‌گردد. و در ادامه این روند به تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت یا دندان طبیعی شده و با پیشرفت زیاد منجر به لقی دندان یا ایمپلنت شود.

مهم‌ترین نکته‌ای که پس از کاشت ایمپلنت باید مورد توجه قرار بگیرد، تمیز کردن دندان متصل شده به ایمپلنت است که برای این منظور حتما باید علاوه بر مسواک از نخ دندان نیز استفاده شود.